Vánoční medvědí tlapky

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    15 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 264




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný a tradiční recept na medvědí tlapky, které připravujeme v naší rodině už od dob, kdy jsem byla malá.

Tyto jsou chutné, odzkoušené a neumíme se je dojíst.

Dnes je začínáme připravovat i my 🙂

Budeme potřebovat následující ingredience:

Na 35 kousků:

  1. 10dkg másla nebo margarínu (já dávám heru nebo palmarin)
  2. 10dkg moučkového cukru,
  3. 12 dkg umletých ořechů,
  4. 15dkg hladké mouky( já jsem dala tentokrát speciál)
  5. 1 vejce, moučkový cukr na obalení

Takto budeme v receptu postupovat:

Všechny ingredience spolu smícháme a plníme do formiček, které nevymašťujeme a nevysypeme moukou!

Pokud se vám těsto lepí na ruce, zpracujeme jej jemným přidáním hl. mouky.

Těsto plníme do formiček a zarovnáme.

Pečeme při 180 stupních, dokud nechytí krémově hnědý nádech.

Ještě teplé vyklápíme z formiček.

Potom vychladlé obalujeme v moučkovém cukru.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: receptyodbabky.cz

Vyzkoušejte také:

Kuřecí prsa posypala strouhaným sýrem a přidala 1 rajče! Takto přesně vzniklo prudce návykové jídlo pro celou naši rodinu!

„Královský obrácený jablečník“: Na této dobrotě dokážu fičet klidně i celý rok!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.